Povijest

KEFO KROZ VRIJEME

1949

Poduzeće KEFO je ustanovljeno 1949. kao poduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih kemikalija, potrošne robe i opreme pod imenom Kemoservis. 1954. se Kemoservis udružio s poduzećem Fotomaterial koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Poduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

2001

Do 2001. godine je poduzeće KEFO prošlo kroz prestrukturiranje, privatizaciju i promjenu imena. Od 2001. godine je KEFO v privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna djelatnost poduzeća je od tada prodaja i distribucija svih proizvoda koje pri svom radu upotrebljavaju laboratoriji: laboratorijske kemikalije, standardni referentni materijali, laboratorijska potrošna roba i oprema.

2004

Poduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo poduzeće u Sisku, Hrvatska s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije.

2005

2005. godine je KEFO postao suvlasnik evropskog poduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko poduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG raširio svoj prodajni program s laboratorijskom potrošnom robom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Njemačka) je na skladištu više od 10.000 različitih proizvoda koje tjedno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO Svijet laboratorija.

2007

2007. godine je KEFO osnovalo poduzeće u Beogradu, Srbija s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije.

2009

Krajem 2009. godine je KEFO osnovalo u Sarajevu, BiH. I ovo poduzeće razpolaže sa svim potrebnim za samostalno poslovanje.

2010

2010. godine je KEFO s preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke kemikalije i granulati raširilo svoju djelatnost na prodaju tehničkih kemikalija i granulata. Novu djelatnost su preuzela i sva kćerinska poduzeća.

2011

2011. godine je KEFO raširio svoju djelatnost i pridobio novi prodajni program Enteralne prehrane Nutricia. Prodajni program Nutricia sadrži prehranu za posebne zdravstvene namjene. Snabdijevamo bolnice, domove starijih osoba, ljekarne,...

2015

KEFO je 2015. godine dobio ekskluzivno zastupstvo poduzeća Terumo. Novi prodajni program sadrži medicinski potrošni materijal Terumo koji je namijenjen intervencijskoj kardiologiji, intervencijeskoj radiologiji i onkologiji.