O poduzeću

Company presentation in English

Poduzeće KEFO je osnovano 1949. kao poduzeće za uvoz i distribuciju laboratorijskih kemikalija, potrošne robe i opreme pod imenom Kemoservis. 1954. se Kemoservis udružio s poduzećem Fotomaterial koje se bavilo uvozom i distribucijom fotografskog potrošnog materijala i opreme. Poduzeće je poslovanje nastavilo pod imenom Kemoservis-fotomaterial.

Do 2001. godine je poduzeće KEFO prošlo prestrukturiranje, privatizaciju i promjenu imena. Od 2001. godine je KEFO u privatnom vlasništvu. Iste godine je prestalo s distribucijom i prodajom fotomaterijala i opreme. Glavna djelatnost poduzeća je od tada prodaja i distribucija svih proizvodaa koje pri svom radu upotrebljavaju laboratoriji: laboratorijske kemikalije, standardni referentni materijali te laboratorijska potrošna roba i oprema.

KEFO


Poduzeće KEFO je 2004. godine osnovalo poduzeće u Sisku, Hrvatska, s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije. 2005. godine je KEFO postao suvlasnik evropskog poduzeća LLG – Laboratory Logistics Group. LLG je drugo najveće evropsko poduzeće za prodaju laboratorijske potrošne robe i opreme. KEFO je kao suvlasnik LLG raširio svoj prodajni program s laboratorijskom potrošnom robom i opremom preko 500 dobavljača. U centralnom skladištu u Meckenheimu (Njemačka) je na skladištu više od 10.000 različitih proizvoda koje tjedno dostavljamo kupcima. S kompletnim programom KEFO ostvaruje svoj sinonim: KEFO Svijet laboratorija.

2007. godine je KEFO osnovalo poduzeće u Beogradu, Srbija s vlastitim uredima, skladištem, dostavnim vozilima i suradnicima usposobljenim za prodaju kemikalija i ostale robe za laboratorije. Krajem 2009. godine je KEFO osnovan i u Sarajevu, BiH. I ovo poduzeće razpolaže sa svim potrebnim za samostalno poslovanje. 2010. godine je poduzeće KEFO s preuzimanjem prodajnog programa Merkur Tehničke kemikalije i granulati raširilo svoju djelatnost na prodaju tehničkih kemikalija i granulata. Novu djelatnost su preuzela i sva kćerinska poduzeća.

Poduzeće KEFO ima ukupno 65 zaposlenika. Mnogi zaposlenici imaju visoku i stručnu naobrazbu. Svi se redovito usavršavaju uz rad i tako mogu uspješno ispuniti zahtjeve, potrebe i želje kupaca.

Poduzeće KEFO je prisutno na tržištima Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

KEFO
KEFO

KEFO PRODAJNI PROGRAM

LABORATORIJSKE KEMIKALIJE

 • Za kontrolne laboratorije: J.T.BAKER, CARLO ERBA REAGENTI, FISHER CHEMICAL
 • Za razvoj i istraživanja: ACROS ORGANICS
 • Standardni referentni materiali: Dr. EHRENSTORFER, LGC STANDARDS
 • Titrivali i volumetrijske otopine, reagensi, indikatori i puferi: KEFO
 • Farmaceutske kemikalije: KEFO

LABORATORIJSKI POTROŠNI PRIBOR I APARATI

Nudimo visokokvalitetne aparate i potrošni materijal za laboratorije za istraživanje, dijagnostiku i kontrolu proizvodnje. Renomiramirani svjetski proizvođači sa kojim surađujemo, obvezuju nas na pružanje usluga savjetovanja, prodaje, instalacije i održavanja opreme na najvišoj razini.

MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJAL

Potrošni materijal za intervencijsku kardiologiju, radiologiju i onkologiju proizvođača Terumo te potrošni materijal za kardiokirurgiju proizvođača Terumo

PROGRAM BIOMEDICINE

Široki program iz područja genetike, biotehnologije, molekularne biologije, biologije staničnih kultura i 3D bioprintanje, in vitro dijagnostika, genom-edithing, biobanking.

PROGRAM MIKROBIOLOGIJE

Program za kliničku i industrijsku mikrobiologiju koji uključuje materijal za identifikaciju mikroba, MIC Test strip, antibiotičke diskove, gotove podloge u petrijevkama i bočicama, dehidrirane mikrobiološke podloge, selektivne suplemente, sisteme za kemijski i mikrobiološki screening u hrani, bioindikatore za sterilizaciju.

PROGRAM ZAŠTITA OD COVID 19

U svojoj ponudi imamo i program zaštitne opreme koju čine nitrilne i lateks rukavice, zaštitne i medicinske maske, zaštitna odijela (kombinezoni) te ostala popratna oprema za zaštitu zdravstvenih djelatnika. Također je važno istaknuti kako smo postali jedan od najvećih distributera za prodaju COVID testova s kojima opskrbljujemo zdravstvene ustanove i ljekarne te se trudimo se da našim kupcima osiguramo najbolju kvalitetu uz najbolje cijene.

PLASTIČNI GRANULATI

Kvalitetna distribucija termoplastičnih granulata uvaženih brendova.

Od standardnih materijala nudimo PE, PP, PS, PVC, od tehničkih materijala cjelovit asortiman Radici Plastics. U ponudi imamo i reciklirane materijale, masterbatch i dodatke.

TEHNIČKE KEMIKALIJE

Poduzeće KEFO spada među vodeće distributere kemikalija u regiji.

Kemijske proizvode i sirovine kupujemo od različitih proizvođača. Robu distribuiramo u više od 20 različitih sektora u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Na skladištu imamo kontinuirano više od 100 proizvoda iz našega prodajnog programa. Pored toga osiguravamo dostavu industrijskih i posebnih kemikalija po zahtjevima kupaca.

S logističkom potporom naših partnera povezujemo interese naših kupaca i dobavljača prije svega na slijedećim područjima:
tekstil, kemijska industrija, opskrba vodom, metalurgija, prehrambena industrija, farmaceutska industrija, detergenti, kožna industrija, papirna industrija, kozmetika, staklo, keramika, boje i premazi.

PODACI O REGISTRACIJI:

 1. KEFO d.o.o.
 2. Nikole Tesle 10, 44 000 Sisak, RH
 3. Temeljni kapital: 729.700,00kn
 4. MB: 1784129
 5. OIB 09371680761
 6. IBAN HR1924020061100633369